You are currently viewing Uspješno realizirana akcija ‘Pomozite drugima – KURBANI 2021’

Uspješno realizirana akcija ‘Pomozite drugima – KURBANI 2021’

  • Post category:Aktivnosti

Aktivnostima podjele kurbana na području općine Zenica, kao i dostavljanjem kurbana našim sugrađanima u drugim mjestima, te vlasnicima kurbana njihovih trećina kurbanskog mesa, uspješno je okončana akcija pod nazivom ‘Olakšajte sebi, pomozite drugima – KURBANI 2021’.

Humanitarna organizacija ˝Dirhem˝ i ove godine uspješno je realizirala akciju ‘Olakšajte sebi, pomozite drugima – KURBANI 2021’ čime je prikupljeno i donirano kurbansko meso za potrebne kategorije naših sugrađana u Bosni i Hercegovini.

Uplatama kurbana naših građana, ali i donacijama vlastitog kurbanskog mesa od strane fizičkih lica, sakupili smo i podijelili značajnu količinu ovčijeg, ukupno 3000 kg.

Kurbansko meso je uručeno socijalno ugroženim porodicama na širem području Zenice, Travnika, S. Mosta i Viteza, a određena količina osigurana je i za korisnike javnih kuhinja i porodice koje se hrane u njima.

Zahvaljujemo našim plemenitim donatorima, građanima i svima koji su kroz ovaj projekat meso svojih kurbana donirali za potrebne i siromašne građane u BiH.

Neka Uzvišeni Allah primi njihovu žrtvu kurbana kao dobročinstvo i nagradi ih za podršku siromašnim porodicama koju na ovaj način pružaju.

Zahvaljujemo i našim aktivistima i volonterima na trudu, kao i prijateljima iz Udruženja ˝Romske suze˝, ˝Zuralipe-Vitez˝- iz Viteza, kao i Kaplan Trade d.o.o. Visoko.