You are currently viewing FOTO: Uplaćena novčana pomoć u iznosu od 5728 KM jetimima u BiH

FOTO: Uplaćena novčana pomoć u iznosu od 5728 KM jetimima u BiH

  • Post category:Aktivnosti

Zahvaljujući donacijama naših plemenitih donatora pomoć djeci jetimima nastavljamo i u 2022.godini. Tako smo u januaru 2022. godine izvršili više uplata novčane pomoći za djecu jetime u Bosni i Hercegovini.

Velikim trudom i podrškom naših donatora novčanu pomoć u ukupnom iznosu 5728,10 KM uputili smo za 25 jetima u više općina u Bosni i Hercegovini.  

Ovom akcijom uspjeli smo obradovati djecu u više od 15 gradova počevši od S. Mosta,  Bugojna, Gornjeg Vakufa i Donjeg Vakufa, Travnika, Ženice, Maglaja, Zavidovića, Lukavca, pa do Zvornika, Tuzle, Kaknja, Sarajeva i drugih mjesta.

Trenutno u okviru  projekata  ˝Pomozimo jetime, pridruži se i ti˝ imamo 60 djece jetima uključenih u program pomoći.

Mjesečna donacija za jedno djete iznosi 70 KM, a donatori se Sporazumom obavezuju da će bar godinu dana uplaćivati svoje donacije. Posebno se zahvaljujemo donatorima koji su u nekim slučajevima odlučili donirati i više od 70 KM za djecu.

Projektom je do sada bilo obuhvaćeno 370 djece jetima, a za svakog od njih osigurana bar jedna godišnja stipendija, što je značajna finansijska pomoć djeci i njihovim porodicama, a i veliki je trud uložen u realizaciji.

Plemeniti donatori koji bi željeli pomoći i olakšati život, odrastanje i školovanje djece bez roditelja mogu nam se javiti na naš e-mail: hodirhem@gmail.com ili na telefon +387 62 874 556. Naša adresa je: Hamzibegova bb, 79 260 Sanski Most, BiH.

Detalji za uplate donacija za djecu sa obaveznom naznakom ˝pomoć za jetime˝ su:

Beneficiary bank: RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA

SWIFT CODE: RZBABA2S

Address: Zmaja od Bosne bb Sarajevo BiH

Details of Beneficiary:

IBAN CODE: BA39 1610 3500 4290 0038

Full beneficiary name: Dirhem Udruženje Sanski Most

Full beneficiary address: Muhići 25

Uplate iz BiH:

Udruženje Dirhem, Sanski Most

Žiro-račun: 1610 3500 4290 0038

79260, Sanski Most

Uplatiti se mogu i povremene donacije za djecu jetime u Fond jetima iz kojeg onda pomažemo djeci koja nemaju stalnog donatora.

Najtoplije se zahvaljujemo svima Vama koji učestvujete u ovom projekatu i na taj način dajete veliku podršku u školovanju i odrastanju djece jetima u našoj zemlji.

(dirhem.org)