You are currently viewing VIDEO/FOTO: Okončana četvrta podjela pomoći imigrantima u USK

VIDEO/FOTO: Okončana četvrta podjela pomoći imigrantima u USK

  • Post category:Aktivnosti

Nedavnim aktivnostima u 6. mjesecu 2021. god. okončana je podjela pomoći imigrantima od plemenitih donatora Bosanske islamske zajednice ´Hilal´ iz Engleske u vrijednosti 3157 KM. Prethodno je u mjesecu ramazanu realizirana podjela pomoći u iznosu 6350 KM.

Ovim je završen veliki projekat pomoći imigrantima koji traje od mjeseca januara ove godine i putem kojeg je utrošeno 14258,94 KM sredstava donatora BIS ˝Hilal˝- Engleska.

Zahvaljujući donacijama Bosanske islamske zajednice ˝Hilal˝ iz Engleske organizirali smo podjelu pomoći/paketa sa hranom za oko 1200 imigranta koji su se nalazili u nekoliko starih objekata u Bihaću, kao i 1600 toplih obroka za imigrante u kampu Lipa.

Osim prehrambenih artikala i gotove hrane, imigrantima su uručeni i voda, drva, te druge namirnice shodno potrebama na terenu.

Srdačno se zahvaljujemo donatorima iz Engleske na velikoj pomoći ljudima u nevolji koji kroz našu zemlju putuju prema Europi.

Zahvaljujemo i prijateljima iz Udruženja ˝Solidarnost˝iz Bihaća, ˝Krajišnici domovine i dijaspore˝ kao i Crvenog križa grada Bihaća na velikom trudu i požrtvovanosti koju su uložili kako bi spomenuta pomoć bila adekvatno usmjerena shodno namjeni. 

Neka ih sve Uzvišeni Allah nagradi za to najboljom nagradom!