You are currently viewing VIDEO/FOTO: Donirano 1600 toplih obroka za imigrante u Bihaću

VIDEO/FOTO: Donirano 1600 toplih obroka za imigrante u Bihaću

  • Post category:Aktivnosti

Aktivisti Dirhema zajedno sa aktivistima iz Udruženja Krajišnici domovine i dijaspore, posjetili su Crveni križ grada Bihaća i dostavili im artikle za pripremanje toplih obroka imigrantima koji se nalaze u Bihaću, tačnije u kampu Lipa.

Zahvaljujući plemenitim donatorima Bosansko islamsko društvo ˝Hilal˝ iz Engleske, Udruženju Put Sredine iz Novog Pazara, kao i Socijalnom sektoru Medžlisa IZ Bihać osigurali smo dva topla obroka i vodu za više od 800 imigranata smještenih u kampu.

Ukupna vrijednost doniranih artikala je iznosila 3700 KM. Iznos od 1000 eura (1945 KM) osigurali su donatori iz Novog Pazara, Udruženje Put sredine i ovaj iznos iskorišten je za kupovinu mesa za obroke, oko 120 Kg.

Iznos od 1300 KM osigurali su donatori Bosansko islamsko društvo ˝Hilal˝ i za ovaj iznos kupili smo smrznuto povrće, grah, voće i jedan dio vode. Krompir u količini od 120 kg. donirali su poljoprivrednici S. Mosta.

Iznos od 350 KM donacija je Socijalne službe Medžlisa Islamske zajednice Bihać i ona je iskorištena za kupovinu vode.

Srdačno se zahvaljujemo se donatorima na nesebičnoj pomoći ovim ljudima u nevolji.

Hvala i osoblju CK Grada Bihaća na profesionalnom odnosu i pomoći da ove namirnice budu pripremljene kao topli obroci imigrantima.