You are currently viewing Uspješno realizirana akcija ˝KURBANI 2023.˝ (foto)

Uspješno realizirana akcija ˝KURBANI 2023.˝ (foto)

  • Post category:Aktivnosti

Završenim aktivnostima podjele kurbana na prostoru više općina u BiH, kao i dostavljanjem vlasnicima kurbana njihovih dijelova kurbanskog mesa, uspješno je okončana akcija pod nazivom ‘Olakšajte sebi, pomozite drugima – KURBANI 2023’.

Humanitarna organizacija ˝Dirhem˝ i ove 2023. godine realizirala je akciju ‘Olakšajte sebi, pomozite drugima – KURBANI’ u kojoj je prikupljeno i donirano oko 2,5 tona kurbanskog mesa za potrebne kategorije naših građana u Bosni i Hercegovini.

Kurbansko meso je uručeno socijalno ugroženim porodicama na širem području Zenice, Travnika, S. Mosta kao i općina na području Tuzlanskog kantona, a određena količina osigurana je i za korisnike javnih kuhinja i porodice za naknadnu podjelu u toku godine.

Zahvaljujemo našim plemenitim donatorima, građanima i svima koji su kroz ovaj projekat meso svojih kurbana donirali za građane u BiH.

Neka Uzvišeni Allah primi njihovu žrtvu kurbana i nagradi ih za podršku porodicama koju na ovaj način pružaju.

Zahvaljujemo i našim aktivistima i volonterima na trudu da meso kurbana stigne do mnogih samohranih majki, jetimskih porodica i starijih osoba.

(dirhem.org)