You are currently viewing VIDEO/FOTO: Putem BIS ´Hilal´ iz Engleske uručena pomoć za 200 imigranata u Bihaću

VIDEO/FOTO: Putem BIS ´Hilal´ iz Engleske uručena pomoć za 200 imigranata u Bihaću

  • Post category:Aktivnosti

Donacijom BIS ´Hilal´ iz Engleske uručena pomoć za 200 imigranata u Bihaću

Zahvaljujući donacijama Bosanske islamske zajednice ˝Hilal˝iz Engleske i u saradnji Udruženja ˝Dirhem˝ i ˝Solidarnost˝, u  Bihaću smo organizirali podjelu pomoći/paketa sa hranom za imigrante koji se nalaze u nekoliko starih objekata u gradu.

Ovom akcijom imigrantima su uručene prehrambene namirnice (luk, brašno, riži i sl. )za  više od 200 osoba. Ovi imigranti od  donirainh artikala sami sebi pripremaju hranu, a podijeljeni su u više od 30 grupa  od 4 do 12 osoba. Prizori njihovog života po ovim napuštenim objektima su teški i mučni, a ova donacija je svijetla tačka i značajna pomoć u hrani i drugim potrebštinama.

Utrošena sredstva za ovu akciju u iznosu od 3500 KM osigurana su od plemenitih donatora Bosanske islamske zajednice ˝Hilal˝iz Engleske.

Srdačno se zahvaljujemo donatorima iz Engleske na ovoj značajnoj pomoći ljudima u nevolji koji kroz našu zemlju putuju prema Europi.

Hvala aktivistima i volonterima Udruženja ˝Solidarnost˝iz Bihaća na velikom trudu i požrtvovanosti koju pokazuju u svim dosadašnjim akcijama.

Neka ih Uzvišeni Allah nagradi za ovo veliko i dobro djelo.