You are currently viewing Humanitarna akcija “Ramazanska solidarnost 2021”

Humanitarna akcija “Ramazanska solidarnost 2021”

Cijenjeni posjetioci,

hvala Uzvišenom Allahu, dočekasmo još jedan ramazan. Jest da je zbog pandemije specifičan po mnogo čemu, prije svega po tome što smo uskraćeni druženja i zajedničkih iftara, ali nama su vrata dobra otvorena i postoji mnoštvo načina da steknemo Allahovu milost i oprost.

U godini koja je iza nas, zbog proglašene pandemije, mnoge porodice su ostale bez zaposlenja i sredstava za život. Situacija je mnogima više nego teška. Potreba za solidarnošću i zajedništvom u dijeljenju onoga što imamo sada je na ispitu.

Uz Božiju dozvolu i vašu podršku, tokom ovogodišnjeg ramazana Humanitarna organizacija “Dirhem” planira realizirati čitav niz humanitarnih aktivnosti kroz projekat “Ramazanska solidarnost 2021”.

Prije svega, želimo ostvariti cilj da posjetimo 1000 naših sugrađana i kroz doniranje vrijednih prehrambenih paketa istima olakšamo njihov post i pripremanje iftara. 

Pored toga, pozivamo Vas da podržite naš projekat pomoći starijim i iznemoglim osobama, a putem kojeg na mjesečnoj bazi tokom cijele godine naši volonteri obilaze starije osobe i pomažu im pri kupovini onoga što im je najpotrebnije (lijekove, mlijeko i dr.). Za tu svrhu iznos od 50 ili 100 KM obradovat će mnoge stare majke i djedove i olakšati njihove potrebe. 

Pozivamo vas da i ove godine budete dio ovog humanitarnog projekta i da zajedno uljepšamo ramazanske dane naših sugrađana gdje god je to moguće. Naši volonteri će se potruditi da Vaša pomoć i podrška stigne do siromašnih i potrebnih porodica.

Vaše uplate možete vršiti putem našeg žiro-računa, uz naznaku “Ramazanska solidarnost”, pri čemu ćemo Vašu donaciju rasporediti na onu aktivnost koju procijenimo prioritetnom. Ukoliko želite precizirati za koju namjenu vršite donaciju, onda u naznaci navedite “za ramazanske pakete” (cijena jednog paketa je 70 KM), “za starije osobe”.

 Više informacija o našim ramazanskim aktivnostima možete dobiti putem telefona +387/62-874-556 i putem emaila: hodirhem@gmail.com

Neka našim sugrađanima ramazan bude mubarek!

 Uplate iz inostranstva:

Beneficiary bank: RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA

SWIFT CODE: RZBABA2S

Address: Zmaja od Bosne bb Sarajevo BiH

Details of Beneficiary:

IBAN CODE: BA39 1610 3500 4290 0038

Full beneficiary name: Dirhem Udruženje Sanski Most

Full beneficiary address: Muhići 25

 Uplate iz BiH:

Dirhem Udruženje Sanski Most

Žiro-račun: 1610 3500 4290 0038

79260, Sanski Most

(Dirhem.org)