You are currently viewing FOTO: ´Krajišnici´i ´Dirhem´ uručili 323 bajramska paketa širom USK-a

FOTO: ´Krajišnici´i ´Dirhem´ uručili 323 bajramska paketa širom USK-a

  • Post category:Aktivnosti

“Krajišnici” i “Dirhem” podijelili 323 bajramska paketa širom USK-a

Zahvaljujući plemenitim ljudima, Udruženja “Krajišnici domovine i dijaspore” i Humanitarna organizacija “Dirhem” i ove, 2021. godine su organizirali podjelu prehrambenih paketa građanima na području opština USK-a.

Ovo je naša sedma tradicionalna zajednička aktivnost koju organizujemo kao veliku predbajramsku akciju podrške i pomoći našim sugrađanima, a ovog puta smo u Krajini podijelili 323 prehrambena paketa ukupne vrijednosti oko 23 600 KM.

Paketi su uručeni našim potrebnim sugrađanima u krajiškim gradovima Velikoj Kladuši, Cazinu, Bužimu, Bos. Krupi, Bihaću, Sanskom Mostu i Prijedoru.

Vrijedni volonteri su se potrudili da pomoć stigne do potrebnih porodica sa više članova, onima bez stalnih novčanih primanja, samohranim majkama, starim i bolesnim osobama, porodicama demobilisanih porodica i drugima.  

Nadamo se da smo ovim vrijednim bajramskim poklonima uljepšali bajramske dane za veliki broj porodica i naših građana.

Neka Uzvišeni Allah sve učesnike ove akcije neizmjerno nagradi za veliki trud koji su uložili da dođu do mnogobrojnih mjesta i do udaljenih porodica!

Molimo Allaha dž.š. da najljepšom nagradom obraduje i sve donatore koji su učestvovali u akciji i tako dali značajnu pomoć za potrebne građane u USK.