You are currently viewing FOTO: Jetimi Čorbeg obradovani kupovinom stana u Novom Travniku

FOTO: Jetimi Čorbeg obradovani kupovinom stana u Novom Travniku

  • Post category:Aktivnosti

Jetimi Čorbeg obradovani kupovinom stana vrijednim 30 000 KM u Novom Travniku

Humanitarna organizacija ˝Dirhem˝ je krajem prošle godine pokrenula akciju za kupovinu i renoviranje stana jetimskoj porodici Čorbeg iz Novog Travnika.

Dobročinstvom plemenitih donatora ovih dana korak smo bliže tom cilju time što je potpisan ugovor i kupljen stan od prethodnog vlasnika. Vlasniku je isplaćen iznos od 30 000 KM čime su djeca Čorbeg i njihova majka postali vlasnici stana.

Sada slijedi obnova i renoviranje stana. Imamo obećanja određenih privrednika u Novom Travniku da će donirati materijal, dok su drugi obećali platiti troškove rada na renoviranju stana.

Također, planira se stan proširiti sa sadašnjiih 50 na 70 m2 i tako dobiti dovoljno prostora za ovu četveročlanu porodicu.

Posebno se zahvaljujemo članovima džemata Ebu Hanife iz Beča, kao i članovima Nogometnog kluba Ebu Hanife iz Beča, te koordinatoru i pokretaču akcije u džematu Ebu Hanife gosp. Huseinu Jahiću. Njihov predstavnik gosp. Sadik Džafo je lično posjetio ove jetime i tom prilikom uručio prikupljanja sredstva u iznosu od 5.500 eura.

Ovom značajnom donacijom omogućeno je da se stan isplati i da krenemo sa drugom fazom akcije, tj. renoviranjem i opremanjem stana jetimima Čorbeg.

Dosadašnji dio akcije je bio izuzetno uspješan na čemu smo neizmjerno zahvalni svima koji su donirali sredstava ili dali učešće kroz aktivizam i besplatne usluge.

Obzirom da je stan kupljen i da su osigurani donatori za renoviranje, ostaje nam opremanje stana i kupovina namještaja u vrijednosti cca 5000 KM, tako da svi oni koji žele da uzmu učešća i svojim sredstvima pomognu ovaj hairli projekat mogu to uraditi u mjesecu februaru 2022.god.

Molimo Uzvišenog Allaha da sve naše dobročinitelje nagradi najljepšom nagradom za podršku koju su dali ovoj prelijepoj djeci.

(dirhem.org)