You are currently viewing FOTO: Doniran ogrijev za 31 porodicu u BiH vrijednosti 8320,00 KM

FOTO: Doniran ogrijev za 31 porodicu u BiH vrijednosti 8320,00 KM

  • Post category:Aktivnosti

Zahvaljujući plemenitim donatorima Bosanskoj islamskoj zajednici ˝Hilal˝ iz Engleske, kao i drugim donatorima, firmama sa područja SBK-a, te fizičkim drugim licima krajem 2021. god. uspješno je realizirano doniranje drva za grijanje porodicama u stanju socijalne potrebe.

Putem ovoga projekata osigurali smo dio drva za porodice koje sebi nisu mogle nabaviti drva za ovu zimu. Uglavnom se radilo o starijim osobama nedovoljnih novčanih primanjima, majkama sa djecom, bolesnim osobama, jetimima i drugim siromašnim građanima u Bosni i Hercegovini.

Ove zime 2021/2022.god.donirali smo ogrijev za 31 porodicu nastanjene u S. Mostu, Travniku, Zenici, Maglaju, Srebrenici, Tuzli, Lukavcu, Kaknju i Vlasenici, a svakoj od porodica donirano je po 3 metra drva ili ista protuvrijedost u uglju.

Ukupna vrijednost doniranog ogrijeva iznosila je 8320,00 KM, a najveći iznos kao i do sada donirali su prijatelji iz Engleske – BIS ˝Hilal˝ u iznosu od 5760 KM, dok su preostali iznos donirale privatne firme iz Srednjobosanskog kantona kao i građani svojim uplatama za ovu akciju.

Veliko hvala našim plemenitim donatorima na ovoj pomoći i podršci našim građanima u Bosni i Hercegovini, koja je u ovim hladnim danima dobila svoj puni značaj.

Neka donatore Uzvišeni Allah obilato nagradi za veliku i kontinuiranu podršku koju pružaju našim ugroženim građanima.