Za donatore

humanitarnibroj

Poštovani, ukoliko imate želju pomoći rad humanitarne organizacije „Dirhem“, nudimo vam jednostavne i efikasne načine za to. Izuzetno cijenimo svaki vid pomoći, kao i vašu svijest da pored onih koji imaju i ne oskudjevaju u životu, postoje i oni koji jedva preživljavaju. Svi oni su naša kolektivna odgovornost i naša pomoć njima je pomoć cijeloj zajednici da krene naprijed.

 

Donirati možete na više načina i u različite svrhe:

 

- Postoji opcija pomoći već pokrenutoj akciji ili projektu. Detaljnije o tome možete vidjeti u rubrici „Trenutne akcije“.

- Možete uplatiti i opću donaciju, a HO „Dirhem“ će nakon toga vaša sredstva rasporediti tamo gdje su najpotrebnija u tom momentu.

- Možete takođe mjesečno ili u drugom intervalu koji vam odgovara redovno uplaćivati određenu svotu za određeni projekat ili nenamjenski. Postoji i mogućnost trajnog naloga banci da svaki mjesec proizvoljnu sumu sa vašeg računa uplaćuje na račun HO „Dirhem“. Za detaljnije informacije možete nas kontaktirati na email ili telefon.

- Vaše donacije ne moraju biti isključivo u gotovini. Možete donirati i kućanske aparate, stoku, prehrambene i higijenske potrepštine, poljoprivredne proizvode itd. Pritom vas molimo da imate u vidu svrsishodnost vaše pomoći tj. da se njome zadovoljava neka od osnovnih životnih potreba. Materijalna pomoć takođe zahtjeva daleko veći angažman i troškove u pogledu transporta, podjele, skladištenja i ostalo, pa vas molimo da i to uzmete u obzir.

 

Želimo vam takođe skrenuti pažnju da ćemo se, ukoliko imate neku posebnu želju, maksimalno truditi da vam izađemo u susret, ali pri tome trebate imati na umu objektivne mogućnosti i okolnosti, kao i da uvažiti već utvrđen program rada naše organizacije.

Podatke o našim računima i načinima uplate možete naći ispod.

 

Zahvaljujemo na razumjevanju i podršci.