Video / Foto

humanitarnibroj

dirhemsusret4U subotu, 28.05.2016. god. organiziran je Drugi godišnji susret volontera humanitarne organizacije Dirhem.
Ovaj godišnji skup volontera održan je u prirodnom ambijentu planine Vlašić, a pored radnog i edukativnog dijela, imao je za cilj i rekreaciju, te ugodno druženje naših volontera iz više općina u BiH.


Ovoga puta prisustvovali su volonteri iz Velike Kladuše, Bos. Krupe, S. Mosta, Travnika, Busovače, Zenice, Zavidovića, Maglaja, Kaknja i Sarajeva.


Bila je ovo lijepa prilika da se volonteri detaljnije upoznaju sa našim aktivnostima, načinom njihove realizacije i protokolima, te upoznaju sa planovima i vizijama humanitarnog rada naše organizacije u narednom periodu.
Volonteri su ovom prilikom razmijenili svoja iskustva stečena u dosadašnjem humanitarnom radu, a posebno je data pažnja emocijalnosti i njenoj (zlo)upotrebi u humanitarnom djelovanju.


Donesen je zaključak da će naši volonteri i ubuduće pratiti uspostavljene standarde koji se temelje na profesionalnalizmu, zalaganju i fer odnosu, te nastaviti precizno dokumentovati sve naše aktivnosti u cilju arhiviranja i transparentnosti.


Srdačno se zahvaljujemo svim učesnicima ovogodišnjih Drugih susreta volontera H.O. Dirhem, a posebno vrijednom travničkom timu kojem moramo zahvaliti na logističkoj podršci i nesebičnom gostoprimstvu koje su nam priredili.

 

dirhemsusret1

 

dirhemsusret2

 

dirhemsusret3

 

dirhemsusret5

 

(dirhem.org)