Video / Foto

humanitarnibroj

imigrantifeb7Donacijom BIS ´Hilal´ iz Engleske uručena pomoć za 200 imigranata u Bihaću

 

Zahvaljujući donacijama Bosanske islamske zajednice ˝Hilal˝iz Engleske i u saradnji Udruženja ˝Dirhem˝ i ˝Solidarnost˝, u  Bihaću smo organizirali podjelu pomoći/paketa sa hranom za imigrante koji se nalaze u nekoliko starih objekata u gradu.

 

Ovom akcijom imigrantima su uručene prehrambene namirnice (luk, brašno, riži i sl. )za  više od 200 osoba. Ovi imigranti od  donirainh artikala sami sebi pripremaju hranu, a podijeljeni su u više od 30 grupa  od 4 do 12 osoba. Prizori njihovog života po ovim napuštenim objektima su teški i mučni, a ova donacija je svijetla tačka i značajna pomoć u hrani i drugim potrebštinama.

 

Utrošena sredstva za ovu akciju u iznosu od 3500 KM osigurana su od plemenitih donatora Bosanske islamske zajednice ˝Hilal˝iz Engleske.

 

Srdačno se zahvaljujemo donatorima iz Engleske na ovoj značajnoj pomoći ljudima u nevolji koji kroz našu zemlju putuju prema Europi.

 

Hvala aktivistima i volonterima Udruženja ˝Solidarnost˝iz Bihaća na velikom trudu i požrtvovanosti koju pokazuju u svim dosadašnjim akcijama.

 

Neka ih Uzvišeni Allah nagradi za ovo veliko i dobro djelo.

 

 

 

 

(dirhem.org)