Video / Foto

humanitarnibroj

stanbosnic0Dragi prijatelji, cijenjeni donatori, sretni smo što je kraju privedena jedna izuzetna akcija, humanitarni projekat kupovine stana za porodicu Bosnić.

 

Ovu veoma uspješnu akciju pokrenula je humanitarna organizacija Bosnia-AID iz Švedske u saradnji sa humanitarnom organizacijom ˝Dirhem˝ iz S. Mosta i humanim ljudima, aktivistima iz više europskih zemalja.

 

 Za potrebe rješavanja stambenog  problema porodice Bosnić  sakupljeno više od 115 000 KM.

 

Akcija je pokrenuta u osmom mjesecu 2020.god. nakon što se naš brat Bosnić Omer utopio zajedno sa svojim bratićem u rijeci Sani u Sanskom Mostu, gdje je i radio i živio jedan period.

 

Inače, stan koji je kroz ovu akciju kupljen nalazi se u centru Zenice, u gradu gdje je porodica već godinama živjela, površine 57 m2. Nalazi se na dobroj lokaciji, u novoj je zgradi i bez potrebe za dodatnim ulaganjima.

Sa ponosom možemo reći da je veliki broj građana, pravnih lica, firmi, organizacija i džemata učestvovao u ovoj akciji, čime smo zajedno trajno riješili stambeno pitanje supruge i maloljetne kćerke rhm. Omera.

 

Nakon  potrage za odgovarajućim stanom u Zenici, stan je kupljen, riješeni su svi administrativni poslovi i sada je vlasništvu je porodice Bosnić.

 

Najtoplije zahvaljujemo organizatorima akcije, svima koji su svojim donacijama učestvovali u ovoj hairli projektu.

 

Naša posebna zahvala ide prema dobročiniteljima u Danskoj, Njemačkoj, Švedskoj,  Austriji i drugim zemljama, kao i Medžlisu Islamske zajednice S. Most koji nisu zaboravili svoga džematliju i koja je donirala značajna sredstva.

 

Svima Vama ispred porodice Bosnić, kao i ispred H.O. ˝Dirhem˝ želimo se srca zahvaliti i uputiti dovu Uzvišenom Allahu da Vas nagradi za veliki trud i zalaganje.

 

 

 

(dirhem.org)