Video / Foto

humanitarnibroj

ahmedinajuli8H.O. ˝Dirhem˝ nakon bajramskih aktivnosti podjele kurbanskog mesa i bajramskih paketa nastavlja sa humanitarnim aktivnostima. Ovoga puta donosimo kraći izvještaj o realiziranim aktivnostima na području Tuzle.

 

Naime, na realizaciji ovih aktivnosti započeli smo raditi i prije kurban-bajrama, time što jenaša vrijedna volonterka Ahmedina posjećivala porodice, razgovarala o  njihovim potrebama, provjeravala njihovo stanje i zajedno dogovarali koji oblik pomoći bi bio najpotrebniji.

 

Nažalost, nailazimo na sve veći broj porodica koje osim osnovnih potreba za hranom imaju potrebe za liječenjem, smještajem dostojnim čovjeka, školovanjem djece. Spisak potrebe i porodica je predugačak, ali se trudimo uz ogromnu podršku naših donatora odgovoriti na mnogobrojne molbe i pomoći našim sugrađanima.  Hvala našim donatorima što uporno i stalno pomažu drugima. Zahvaljujemo i našim volonterima koji rade najvećim dijelom u tišini i anonimnosti, a njihov trud je neizmjerno važan.

 

Aktivnosti koje smo realizirali na širem području Tuzle, u vremenu od 2.7.2020, a koje nisu obuhvaćene bajramskim izvještajima su:

 

Staroj majci, K. M. Iz Lukavca, odnijeli smo prehrambeni paket vrijednosti 100 KM kao i 100 KM u novcu neka joj se nađe za lijekove. Majka prima mjesečnu pomoć od socijalne službe u iznosu od 80 KM, ali to nije dovoljno jer ima više težih dijagnoza i potrebno joj je daleko više novca za lijekove.

 

Pomoć u iznosu od 300 KM za brata i sestru, studente koji žive sa starom majkom i trenutno bez primanja su. Dosada su se nekako snalazili i radili razne poslove, ali su sada zbog epidemije u veoma teškoj situaciji zajedno sa svojom nanom sa kojom žive. Nadamo se da smo im ovime bar malo pomogli.

 

Porodici H. M, teško bolesnog čovjeka koji živi sa suprugom i dvoje maloljetne djece u Tuzli, bez novčanih primanja i u lošem stambenom smještaju uručili smo 200 KM, obzirom da smo nedavno također pomagali ovu porodicu.

 

Pomoć u iznosu od 200 KM uručena je za porodicu Mulavdić, žive u još uvijek neraspuštenom kolektivnom smještaju u Kalesiji, imaju šestero djece. Ova pomoć je mala u odnosu na njihove potrebe.

 

Ukupna vrijednost donirane pomoći za ove 4 porodice je: 920 KM.

 

 

(dirhem.org)