Siročadi (jetimi)

humanitarnibroj

osmanovicHumanitarna organizacija "Dirhem" u saradnji sa vrijednim aktivistima iz Tuzle i Banja Luke uručila je jednokratnu pomoć u vrijednosti od 200 KM za porodicu Osmanović iz Banja Luke.

 

Osmanović Dževad živi u Banja Luci, u malom iznajmljenom stanu od 30 m2 sa svojih dvoje maloljetne djece. Majka djece je preminula nakon teške bolesti.

U posljednje vrijeme Dževad je veoma narušenog zdravlja, što otežava socijalnu situaciju ove porodice koja je živjela od sakupljanja sekundarnih sirovina i pomoći institucija i dobrih ljudi.

 

Aktivisti su prilikom posjete za donirani novac kupili osnovne životne namirnice i druge potrepštine za ovo dvoje siročadi.

Na pitanje šta želi biti kad poraste Dževadova kćerka Besima je odgovorila: doktorica - da bi mogla pomoći bolesnom ocu.

 

Najtoplije se zahvaljujemo donatorima koji pomažu našu djecu jetime/siročad, kao i našim volonterima i aktivistima na njihovom trudu da olakšamo život potrebnima, a posebno ove male djece siročadi.

 

Iskreno se nadamo da ćemo ubrzo naći donatore putem našeg programa pomoći jetimima, čime bi ova djeca imali određenu mjesečnu novčanu podršku.

(dirhem.org)

 

osmanovic1

 

osmanovic2