Siročadi (jetimi)

humanitarnibroj

Humanitarna organizacija "Dirhem" je tokom proteklih dana uplatila 4.220 KM za 26 jetima/siročadi u BiH. Porodice koje smo pomogli su sa područja Viteza, Travnika, Zenice, Sanskog Mosta, Donjeg Vakufa, Bugojna, Bratunca i drugih bh. opština.

 

Uplata spomenutih novčanih sredstava izvršena je u sklopu realizacije projekta ''Uljepšajmo i olakšajmo život siročadi u BiH. Uključi se i ti!'' Ovaj projekat, kojeg vodi naša organizacija, osmišljen je na način da naši plemeniti donatori na mjesečnom nivou uplaćuju 35 eura pomoći za jednog jetima u BiH. Prije toga, naši aktivisti donatoru dostave osnovne podatke o djetetu kojem će pomoć biti uručivana, te se potpiše ugovor o stipendiranju na godinu dana.

 

Ovaj projekat se pokazao više nego uspješnom i dosad su na desetine djece pomognute. Značaj našeg projekta se ogleda i u tome što porodice jetima koje odabiremo imaju izuzetno niska mjesečna primanja, ili, veoma često, nemaju nikakvih redovnih primanja, te im ova vrsta pomoći itekako mnogo znači.

 

Ukoliko ste i Vi zainteresirani da mjesečno pomažete jetime uBiH, za više informacija nas možete kontaktirati na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

(Dirhem.org)