Siročadi (jetimi)

humanitarnibroj

dzulabic2Danas smo zadivljeni jednom viješću, a ona je sve nas u Dirhemu motivirala i obavezala na dodatni trud neobazirući se na poteškoće.
Jedan od dobročinitelja je osigurao dugotrajnu donaciju za dvije male djevojčice, jetime, kojima je majka umrla prije dvije godine, nakon teške bolesti.
Džulabić Medina i Emina su iz Travnika i žive sa ocem koji je invalid još od služenja JNA, te ima psihičkih poteškoća. Medina je učenica šestog razreda osnovne škole, a Emina ide u prvi razred. Kao porodica su u stanju socijalne potrebe i zaslužuju našu podršku i pomoć.
Privatni poduzetnik iz Turbeta kod Travnika, koji je želio ostati anoniman, javio se našem volonteru u Travniku Halilu Islamoviću, te na prijedlog i njegove preporuke, odlučio financijski i materijalno podržati ove dvije djevojčice sve do njihove punoljetnosti.
U tom vremenskom periodu plemeniti donator će na mjesečnom nivou donirati hranu i namirnice u vrijednosti od 200 KM kao i 100 KM u novcu.

 

Ovu odluku cijenjenog donatora držimo kao blistav i hvala vrijedan primjer, jer će ovo dvoje jetima imati podršku tokom svoga najljepšeg perioda odrastanja.
Želimo da Medina i Emina nose u sjećanju ovog dobročinitelja i njegovu podršku, te da im ona olakša da postanu princeze čestitosti i dobročinstva kojeg će znati uputiti i drugima kad budu velike i odrasle ličnosti.

 

Našem donatoru se najtoplije zahvaljujemo uz molbu Uzvišenom Allahu da ga nagradi i da se drugi ugledaju na njega u realizaciji dobrih i korisnih akcija.

(dirhem.org)

dzulabic1

 

dzulabic3