Siročadi (jetimi)

humanitarnibroj

jetimiTokom mjeseca ramazana ove godine Dirhem je realizirao još jedan vrijedan projekat.

 

Radi se o jednokratnoj podršci djeci jetimima u BiH u vidu prehrambeno-higijenskih paketa posebno prilagođenih djeci. U okviru spomenutog projekta naši volonteri, kao i aktivisti iz prijateljskih udruženja, posjetili su 133 jetima širom BiH i lično im uručili njihove pakete.

 

Ulažući poseban trud i napor, naši vrijedni volonteri te aktivisti prijateljskih uruženja posjetili su djecu jetime i njihove porodice u mnogim mjestima, od kojih su neka veoma udaljena od gradskih sredina.

 

Tako smo posjetili i pomoć uručili jetimima u više od 25 općina i naseljenih mjesta i to u: Srebrenici, Milićima, Bratuncu, Zvorniku i Bijeljini. Zatim u Vukosavlju, Gradačcu, Srebreniku, Ćeliću, Tuzli, Lukavcu, Živinicama i Banovićima.

 

Pored toga, posjetili smo jetime u Maglaju, Žepču, na širem području Zenice i Travnika, te Busovače, Kaknja, Ilijaša, Hadžića i Viteza. Također posjetili smo jetime i u Sarajevu, Novom Travniku, Bugojnu, Donjem i Gornjem Vakufu, te Jajcu, Sanskom Mostu, Bos. Krupi, Bužimu i Velikoj Kladuši.

 

Bila je ovo prilika da se naši aktivisti i volonteri upoznaju sa socijalnom slikom ovih porodica u kojima žive jetimi i vrijedne informacije koje smo prikupili u ovoj akciji koristit ćemo za poboljšanje našeg projekta pomoći jetimima u BiH.

Ukupna vrijednost realiziranog projekta iznosila je 8660 KM, a čitav iznos je osiguran zahvaljujući neimenovanom donatoru iz Švedske.

 

Ovom prilikom se najtoplije zahvaljujemo plemenitom donatoru na doniranim sredstvima za projekat, i molimo Uzvišenog Allaha da ga nagradi najvećom nagradom koja se u ramazanu, kada je i realiziran ovaj hairli projekat, mnogostruko povećava.

Zahvaljujemo se i naših vrijednim volonterima i svima koji su vrijedno radili da se ovaj projekat uspješno privede kraju.

Svima Vama dugujemo srdačnu ljudsku zahvalu, jer smo nekim našim jetimima ovoga mubarek ramazana pomogli i izmamili od njih stidljiv dječiji smiješak.

 

Na koncu zahvala i zasluga za svako dobročinstvo koje uradimo pripada Allahu, našem Stvoritelju i Opskrbitelju!

 

(dirhem.org)