Siročadi (jetimi)

humanitarnibroj

junuzovicVolonteri Humanitarne organizacije "Dirhem" bili su prije nekoliko dana, u sklopu svojih aktivnosti, u posjeti jetimima (siročadima) Junuzović Emiru i Demiru iz Turbeta kod Travnika. Radi se o dječacima od dvije i sedam godina koji su ostali bez svoga babe Semira (1975. godište). Babo im je prije 20-tak dana preminuo od posljedica srčanog udara.

 

Cilj posjete je bilo utvrditi njihovo trenutno materijalno stanje, a nakon obavljenog razgovora sa starateljima i uvida u njihovu situaciju, odlučili smo ovu djecu uvrstiti u naš program pomoći za siročad, a što podrazumijeva da ćemo se potruditi pronaći donatore koji su voljni odvojiti 35 Eura po djetetu. Na taj način želimo barem materijalnu situaciju ove djece ublažiti u narednom periodu.

 

Iskreno se nadamo da ćemo i ovog puta, kao i dosad, pronaći plemenite donatore za ove mališane, a svi koji žele više informacija o djeci i načinu pomoći neka se jave na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

 

(Dirhem.org)

junuzovic1