Siročadi (jetimi)

humanitarnibroj

jetimi20200H.O. ˝Dirhem˝ ovu kalendarsku 2020. godinu završava izvještajem o aktivnostima pomoći jetimima u projektu ˝Pomozimo jetime, pridruži se i ti˝.

 

Krajem 2020. godine izvršili smo više uplata financijske pomoći i akcija za djecu jetime u Bosni i Hercegovini.

 

Velikim trudom i podrškom naših donatora novčanu pomoć u ukupnom iznosu 11 000,31KM uputili smo za  56 jetima u više gradova.  Osim novčanih donacija za djecu jetime, u drugim odvojenim akcijama uručili smo im i materijalne donacije u vidu školskog pribora, paketića, ogrijevnog drveta, kompjutera za online školsku nastavu i sl.

 

Ovom akcijom uspjeli smo obradovati djecu u više od 20 gradova počevši od S. Mosta, Prijedora, Bihaća, Bugojna, Gornjeg Vakufa i Donjeg Vakufa, Travnika, Ženice, Žepča, Maglaja, Lukavca, pa do Zvornika, Tuzle, Kaknja, Sarajeva i drugih mjesta.

 

Također, u ovoj godini dobili smo novih 20 donatora za djecu koji će biti podrška za jetime u narednom jednogodišnjem periodu.

 

Sa novim donatorima  projekat  ˝Pomozimo jetime, pridruži se i ti˝ dostigao je broj od 81 djece jetima trenutno uključenih u program pomoći.

 

Mjesečna donacija za jedno djete iznosi 70 KM, a donatori se Sporazumom obavezuju da će bar godinu dana uplaćivati svoje donacije. Posebno se zahvaljujemo donatorima koji su u nekim slučajevima odlučili donirati i više od 70 KM za djecu.

 

Projektom je do sada bilo obuhvaćeno 320 djece jetima, a za svakog od njih osigurana bar jedna godišnja stipendija, što je značajna finansijska pomoć djeci i njihovim porodicama, a i veliki je trud uložen u realizaciji.

 

Plemeniti donatori koji bi željeli pomoći i olakšati život, odrastanje i školovanje djece bez roditelja mogu nam se javiti na naš e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na telefon +387 62 874 556. Naša adresa je: Hamzibegova bb, 79 260 Sanski Most, BiH.

 

Detalji za uplate donacija za djecu sa obaveznom naznakom ˝pomoć za jetime˝ su:

Beneficiary bank: RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA

SWIFT CODE: RZBABA2S

Address: Zmaja od Bosne bb Sarajevo BiH

Details of Beneficiary:

IBAN CODE: BA39 1610 3500 4290 0038

Full beneficiary name: Dirhem Udruženje Sanski Most

Full beneficiary address: Muhići 25

 

Uplate iz BiH:

Udruženje Dirhem, Sanski Most

Žiro-račun: 1610 3500 4290 0038

79260, Sanski Most

 

Uplatiti se mogu i povremene donacije za djecu jetime u Fond jetima iz kojeg onda pomažemo djeci koja nemaju stalnog donatora a uputila su nam molbu.

 

Srdačno se zahvaljujemo svima koji podržavaju ovaj veliki projekat, a posebno donatorima koji doniraju, a neki i više godina produžuju svoje Sporazume i na taj način daju značajnu podršku u odrastanju ove djece.

 

Naša je jedina želja da izrastu u čestite i vrijedne ljude od kojih će koristi imati i njihove porodice, ali i  mi kao društvo u cjelini.

 

 

(dirhem.org)