Siročadi (jetimi)

humanitarnibroj

jetimi20202Uručena novčana pomoć u iznosu od 5210 KM za 24 jetima u BiH

 

Početkom maja 2020. godine izvršili smo uplatu financijske pomoći za djecu jetime u Bosni i Hercegovini.

Zahvaljujući plemenitim donatorima ovoga puta novčanu pomoć dobilo je 24 jetima ukupnog iznosa 5210 KM. Djeca jetimi koji su ovom prilikom dobili novčane donacije su iz: S. Mosta, Bugojna, Gornjeg Vakufa, Donjeg Vakufa, Travnika, Ženice, Žepča, Maglaja, Lukavca, Zvornika, Tuzle, Kaknja i Sarajeva.

 

Veoma smo obradovali i sa novih 5 donatora za djecu u maju ove godine koji će biti podrška za 5 jetima u narednom jednogodišnjem periodu.

 

Sa novim donatorima  projekat  ˝Pomozimo jetime, pridruži se i ti˝ dostigao je broj od 63 djece jetima koja su trenutno u ovogodišnjem programu pomoći.

 

Projektom je predviđeno da mjesečna donacija za djete ne bude manja od 70 KM, a donatori se Sporazumom obavezuju da će bar godinu dana uplaćivati svoje donacije.

 

Sa donatorima se potpisuje dokument o finansiranju jetima na godinu dana, a donatori time stiču pravo na periodične izvještaje o stanju porodica i djece koje pomažu.

Bitno je napomenuti da je kroz ovaj projekat do sada prošlo 316 djece jetima gdje je za svakog od njih osigurana bar jedna godišnja stipendija, što je značajna finansijska pomoć djeci i njihovim porodicama, a i veliki je trud uložen u realizaciji.

 

jetimi20201

 

Oni koji žele i imaju mogućnosti učestvovati u ovom programu pomoći i olakšati život, odrastanje i školovanje djece bez roditelja mogu nam se javiti na naš e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na telefon +387 62 874 556. Naša adresa je: Hamzibegova bb, 79 260 Sanski Most, BiH.

 

Detalji za uplate donacija za djecu sa obaveznom naznakom ˝pomoć za jetime˝ su:

Beneficiary bank: RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA

SWIFT CODE: RZBABA2S

Address: Zmaja od Bosne bb Sarajevo BiH

Details of Beneficiary:

IBAN CODE: BA39 1610 3500 4290 0038

Full beneficiary name: Dirhem Udruženje Sanski Most

Full beneficiary address: Muhići 25

 

Uplate iz BiH:

Udruženje Dirhem, Sanski Most

Žiro-račun: 1610 3500 4290 0038

79260, Sanski Most

 

Uplatiti se mogu i povremene donacije za djecu jetime u Fond jetima iz kojeg onda pomažemo djeci koja nemaju stalnog donatora a uputila su nam molbu.

 

Ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su bili ili su još uvijek dio ovoga za nas velikog projekta. Posebno se zahvaljujemo donatorima koji i više godina produžuju svoje Sporazume i na taj način postaju značajna materijalna podrška u odrastanju ove djece.

 

Djecu koju smo putem ovoga projekta upoznali naučili smo da tamo negdje postoje ljudi koji iz čiste ljubavi i dobrote pomažu njih i osiguravaju im pomoć za život.

 

Naša je jedina želja da izrastu u čestite i vrijedne ljude koji neće zaboraviti dobročinstva prema njima i koji će kad odrastu biti na usluzi svojim porodicama i društvu.

 

(dirhem.org)