Siročadi (jetimi)

humanitarnibroj

jetimtravnikU prvom mjesecu 2020. godine plemeniti donatori sa područja Travnika donirali su 11 godišnjih stipendija za djecu bez roditelja.

 

Ovim vrijednim djelom donatora  projekat  ˝Pomozimo jetime, pridruži se i ti˝ dostigao je broj od 59 djece jetima koja su trenutno u ovogodišnjem programu pomoći.

 

Projektom je predviđeno da mjesečna donacija za djete ne bude manja od 70 KM, a donatori se Sporazumom obavezuju da će bar godinu dana uplaćivati svoje donacije.

 

Sa donatorima se potpisuje dokument o finansiranju jetima na godinu dana, a donatori time stiču pravo na periodične izvještaje o stanju porodica i djece koje pomažu.

 

Bitno je napomenuti da je kroz ovaj projekat do sada prošlo 298 djece jetima gdje je za svakog od njih osigurana bar jedna godišnja stipendija, što je značajna finansijska pomoć djeci i njihovim porodicama, a i veliki je trud uložen u realizaciji.

 

Oni koji žele i imaju mogućnosti učestvovati u ovom programu pomoći i olakšati život, odrastanje i školovanje djece bez roditelja mogu nam se javiti na naš e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na telefon +387 62 874 556. Naša adresa je: Hamzibegova bb, 79 260 Sanski Most, BiH.

 

Detalji za uplate donacija za djecu sa obaveznom naznakom ˝pomoć za jetime˝ su:

 

Beneficiary bank: RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA

SWIFT CODE: RZBABA2S

Address: Zmaja od Bosne bb Sarajevo BiH

Details of Beneficiary:

IBAN CODE: BA39 1610 3500 4290 0038

Full beneficiary name: Dirhem Udruženje Sanski Most

Full beneficiary address: Muhići 25

 

Uplate iz BiH:

Udruženje Dirhem, Sanski Most

Žiro-račun: 1610 3500 4290 0038

79260, Sanski Most

 

Uplatiti se mogu i povremene donacije za djecu jetime u Fond jetima iz kojeg onda pomažemo djeci koja nemaju stalnog donatora a uputila su nam molbu.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su bili ili su još uvijek dio ovoga za nas velikog projekta.

 

Djecu koju smo putem ovoga projekta sreli  naučili smo da tamo negdje postoje ljudi koji iz čiste ljubavi i dobrote pomažu njih i osiguravaju im pomoć za život.

 

Želimo da djeca jetimi i pored svih tegoba koje im je život donio izrastu u čestite i vrijedne ljude koji neće zaboraviti dobročinstva prema njima i koji će kad odrastu biti na usluzi svojim porodicama i društvu. To je misija ovoga projekta i dugoročni cilj.

 

(dirhem.org)