Siročadi (jetimi)

humanitarnibroj

djecatravnik1Vrijednost uručene pomoći veća od 6400 KM.

 

Humanitarna akcija koju je početkom mjeseca ramazana (maj 2019. godine) Dirhem pokrenuo za pomoć djeci i jetimima na području općine Travnik, ovih dana dobila je svoj lijepi epilog.

 

Kao rezultat akcije i odziva plemenitih donatora na istu značajna pomoć uručena je za 20 djece i jetima kojima smo uputili razne vrste pomoći;

 

- Za troje jetima porodice Baručija javili su se donatori koji će djeci donirati po 35 eura mjesečno u trajanju od jedne godine. Također, za jednog jetima porodice Delić od plemenitih donatora iz Njemačke jednokratno je uručen ukupni godišnji iznos od 420 eura. Inače, porodica Delić i njihovih 3 jetima su duže vrijeme imali redovne donatore, a nakon višemjesečne stanke ponovo je u naš programu pomoći uključeno dvoje djece.

 

- Za četiri djevojčice koje žive sa majkom bez stalnih primanja obezbijedili smo dva kreveta na sprat sa odgovarajućim madracima ukupne vrijednosti 946,20 KM.

 

- Za dvoje jetima iz mjesta Goleš uručena su dva računara sa računarskim stolovima što je donacija naših vrijednih donatora.

 

- Za svih 20 djece uručena je nova ljetnja obuća, patike, kao i 20 vrijednih prehrambenih paketa za porodice u kojima žive spomenuta djeca.

 

Najtoplije se zahvaljujemo dobročiniteljima koji su učestvovali u ovoj humanoj akciji i na ovaj način pomogli naše najmlađe, djecu, koja žive u oskudici kao i jetime.

 

Ukupna vrijednost donirane pomoći iznosi oko 6400 KM.

 

djecatravnik2

 

djecatravnik4

 

djecatravnik5

 

djecatravnik6

 

djecatravnik7

 

djecatravnik8

 

(dirhem.org)