Prehrambeni paketi

humanitarnibroj

travnikdrva19Humanitarna organizacija ˝Dirhem˝ i naši aktivisti iz Travnika realizirali su akciju pomoći za tri porodice sa područja ove općine.

 

Najznačajnija pomoć uručena je samohranoj majci Talić S. sa četiri curice u mjestu Goleš, čija su socijalna primanja minimalna i nedovoljna.

 

Ovoj porodici donirali smo kamion drva (oko 6 metara) od donatora Luxor d.o.o. kojima se ovom prilikom srdačno zahvaljujemo. Porodici je uručen prehrambeni paket vrijedan 220 KM, kao i četiri para dječijih čizama za zimu, kapa, rukavica i dr. Također, za druge potrebe porodice im je uručeno 100 KM u novcu.

 

Za jetime porodice Fuško, prijatelji iz udruženja AHI iz Zenice donirali su novu veš mašinu vrijednu 500 KM i prehrambeni paket vrijedan 100 KM.

 

Također, prehrambeni paket u vrijednosti 80 KM uručen je za treću porodicu na području Travnika.

 

Ukupna vrijednost pomoći za ove tri porodice je iznosila 1430 KM.

 

Zahvaljujemo se našim donatorima i prijateljima, Luxor d.o.o., Udruženju AHI iz Zenice, kao i Centru za socijalni rad u Travniku koji porodicu Talić podržavaju sa mjesečnim iznosom od 260 KM.

 

Drago nam je da plemenitost naših donatora i vrijedni trud volontera olakšava svakodnevnicu mnogim porodicama u stanju potrebe.

 

travniktri1

 

travniktri3

 

travniktri4

 

travniktri6

 

travniktri7

(dirhem.org)