Pomoć učenicima

humanitarnibroj

skolskipriborsrebrenica6Početkom mjeseca septembra 2019. god. uspješno je realiziran projekat ˝Spremni za školu 2019˝ na području Srebrenice.

Apel koji smo imali za ovaj projekat u avgustu i donacije koji smo dobili u tom mjesecu iskoristili smo da uljepšamo i olakšamo početak školske godine učenicima u općini Srebrenica.

 

Nabavljen je i uručen kvalitetan školski pribor za 25 učenika, od toga 11 srednjoškolaca i 14 učenika koji pohađaju osnovnu školu. Svaki učenik dobio je paket školskog pribora vrijedan oko 40 KM, a u njemu su bile razne sveske, olovke, bojice i dr. školski pribor potreban za školovanje.

 

Obzirom da su i druge organizacije imale slične apele i aktivnosti i njima su obuhvaćeni skoro svi učenici u Srebrenici, uzeli smo 11 srednjoškolaca koji nisu podržavali od drugih organizacija, kao i 11 učenika osnovnih škola.

 

Ove godine, projekat ˝Spremni za školu 2019. ˝ realizirali smo u Podrinju, na području Srebrenice, ali će i druge aktivnosti vezane za podršku učenicima biti realizirane tokom godine u drugim mjestima u BiH.

 

Ukupna vrijednost doniranog školskog pribora učenicima na području općine Srebrenica iznosio je 1050 KM.

 

Najsrdačnije se zahvaljujemo donatorima čijim smo prilozima obradovali djecu u Srebrenici. Veliko hvala i vrijednim volonterima za uloženi trud pri realizaciji aktivnosti.

 

skolskipriborsrebrenica7

 

skolskipriborsrebrenica1

 

skolskipriborsrebrenica4

 

skolskipriborsrebrenica8

 

skolskipriborsrebrenica9

 

skolskipriborsrebrenica10

 

(dirhem.org)