Podjela stoke

humanitarnibroj

kravatDana 13.08.2017. godine Humanitarna organizacija “Dirhem” je donirala steonu mliječnu kravu u vrijednosti od 2450 KM porodici Telalović Mehmeda iz mjesta Koprivna u Zenici.

 

Nakon posjete ovoj porodici, njihova teška životna situacija nas je nagnala da im pokušamo trajno olakšati pitanje egzistencije. Mehmed živi sa suprugom, dvoje male djece, te ocem i majkom u trošnoj kućici bez kupatila i drugih osnovnih uslova za normalan život.

 

Otac Rusmir je nosilac najvišeg vojnog odlikovanja “Zlatni ljiljan” i invalid je, a Mehmedova majka je nakon moždanog udara paralizovana i nepokretna.

 

Niko u porodici nije zaposlen, iako se radi o radinim i čestitim ljudima. Od primanja imaju samo Rusmirovu boračku naknadu u iznosu od 80 KM, koja je neredovna i mizerni dječiji doplatak koji nije vrijedan spomena.

 

Preživljavaju od povremenih dnevnica i milostinje seljana, a kako same komšije iz sela svjedoče, često su na rubu gladi.

 

Ova donacija ih je veoma obradovala i vratila nadu u bolje sutra, jer sada će moći od svoga vlastitog rada makar prehraniti ukućane.

 

Na rastanku njihova ozarena lica su nam još jednom potvrdila kolika je vrijednost i odgovornost pomaganja naših komšija i sugrađana koji tu pomoć istinski zaslužuju.

 

Ujedno, ovim činom smo uspješno okončali realizaciju našeg projekta "Male fabrike hrane 2017.", a detaljan izvještaj ćemo, ako Bog da, objaviti ubrzo. Neka Uzvišeni Allah nagradi sve plemenite ljude koji su svojim donacijama i doprinosom omogućili da porodicama kao što je Mehmedova olakšamo njihovu tešku borbu za lakši život.

(Dirhem.org)

 

kravat-3

 

kravat-2

 

kravat-4

 

kravat-5