Liječenje

humanitarnibroj

kesic2-1Humanitarna organizacija "Dirhem" je putem svojih volontera uručila samohranoj majci Kesić Eldini novčanu pomoć u iznosu od 900 KM. Eldina, koju smo nekoliko puta dosad posjećivali, živi u Zenici sa svoje dvoje djece. Boluje od teškog oblika raka koji metastazira i njeno trenuto zdravstveno stanje je izuzetno teško. O kakvom teškom stanju se radi najbolje svjedoči iskaz našeg volontera nakon posjete:

 

Danas pri ulasku u kuću oči su mi odletile na sto pun lijekova, što mi teško pade. Bolest sve više uzima svoj danak. Karcinom sve više napada ovu samohrani majku. Tokom današnje posjete našoj sestri Eldini Kesić od nje smo saznali da je prije nekoliko dana izašla iz bolnice, te da je rak zahvatio jetru, ukočena joj je lijeva strana lica, pa sad očekuje da je naruče na magnetnu rezonancu, što će potrajat. Idući mjesec je naručena na Fizijatriju, tako da je veoma dobrodošla današnja pomoć koju su volonteri Humanitarne organizacije "Dirhem" uručili ovoj hrabroj sestri koja ne plače i ne jadikuje na Allahovu odredbu, već sabura i zahvaljuje Uzvišenom i svima onima koji su i današnjom akcijom pomogli bar malo da zaboravi na bolove.

Danas je sestri Eldini uručena novčana pomoć u iznosu od 900 KM. Molimo Allaha Uzvišenog da poveća nafaku i bereket svima koji su učestvovali u današnjoj akciji! Amin!

(Dirhem.org)

 

kesic2-2

 

kesic2-3

 

kesic2-4