Liječenje

humanitarnibroj

muhamedtalicU Sanskom Mostu je danas, 05.05.2017. godine, organizovana kolačijada s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za liječenje oboljelog dječaka Muhameda Talića iz S. Mosta.

 

Muhamedu su doktori prije 20-tak dana ustanovili da boluje od leukemije i on se trenutno nalazi na liječenju u Sarajevu. Sanjani ovih dana organiziraju čitav niz humanitarnih aktivnosti putem kojih se već prikupio značajan iznos pomoći.

 

Tako je bilo i danas na kolačijadi koja je bila više nego uspješna, što najbolje pokazuje prikupljeni iznos od 8258,75 KM, a koji je istog dana i prebačen na račun Muhameda. Kolačijada je organizovana na način da je veliki broj žena i nekliko slastičarnih donijelo domaće kolače koji su se tom prilikom prodavali kako bi se prikupila pomoć za Muhameda.

 

Zahvaljujemo se svim vrijednim ženama koje su uložile veliki trud u organizaciju i realizaciju ove humanitarne aktivnosti.
U organizaciji kolačijade su učestvovali Humanitarna organizacija "Dirhem", Centar za izgradnju mira, Udurženje žena "Žene sa Sane", Udruženje žena "Polet-Šehovci", Udruženje žena "Trnova" i džemat Rakovčani.

 

Na kraju, molimo Uzvišenog Allaha da svakog nagradi na uloženom trudu, a da Muhamedu podari brzo i lahko izlječenje i povratak među svoje školske drugare i saigrače.

 

Svi koji žele pomoći liječenje mališana mogu to učiniti i uplatom sredstava na broj žiro računa: 199-044-60340845-30.

(Dirhem.org)

muhamedtalic-2

 

muhamedtalic-12

 

muhamedtalic-6

 

muhamedtalic-8

 

muhamedtalic-9

 

muhamedtalic-13