Liječenje

humanitarnibroj

Jusufovic2Početkom mjeseca marta 2017. godine aktivisti Humanitarne organizacije˝Dirhem˝ iz S. Mosta posjetili su porodicu Jusufović  u općini Teslić.

 

Cilj našeg putovanja u Teslić je bio da posjetimo Jasmina i uručimo novčanu donacija za njegovo liječenje, a koju su sakupili članovi Bosanskog kulturnog centra iz Kopenhagena. 

 

Jasmin je mladić sa svojih 17. godina i teško je bolestan. Veći dio njegovog tijela napao je tumor. Jasmin živi sam sa svojim ocem Izetom u maloj i neuslovnoj kući u teslićkom naselju Gaj.

 

On se trenutno liječi alternativnom medicinom, nakon što zvanična medicina nije mnogo pomogla, a za terapije i posebnu hranu mjesečno su mu potrebni veliku novčani iznosi.

 

Dobri i humani ljudi iz Bosanskog kulturnog centra Kopenhagen iz Danske pokrenuli su akciju i sakupili značajna novčana sredstva. Ukupno je sakupljeno, a evo sada i uručeno 4.620 KM.

 

Vjerujemo da će ovaj iznos biti značajan Jasminu i olakšati mu njegovo liječenje. Ono što je važno jeste vijest da se tumor povlači i da trenutna terapija daje rezultate.

 

Zahvaljujemo se našim vrijednim donatorima iz Danske na ovoj akciji i doniranim sredstvima i želimo našem Jasminu olaškanje njegovih tegoba i da u što skorije vrijeme ozdravi i stane na svoje noge.

(Dirhem.org)

 

 

Jusofovic1

 

Jusufovic4

 

Jusufovic3