Liječenje

humanitarnibroj

muhic1Volonteri H.O. 'Dirhem' posjetili su mladu djevojku Lejlu Muhić iz Gornje Rovne kod Busovače. Lejla ima 16 godina, živi sa ocem, majkom, sestrom i bratom. Ona ide u prvi razred S.Š. Nova Bila u Travniku, smijer medicinski tehničar i odlična je učenica.

 

U razgovoru sa glavom porodice, Jasminom, saznali smo da je Lejla u školi, ali da svaki tren očekuju da ih neko pozove i obavijesti kako je ona u bolnici. Naime, Lejla u zadnjih godinu dana učestalo gubi svijest zbog čega je upućena na snimanje magnetne rezonance koja košta 350 KM kako bi ljekari mogli ustanoviti tačnu dijagnozu.

 

Jasmin je demobilisani borac bez primanja, pored toga je i plućni bolesnik, a supruga Alisa je prije par godina operisala tumor na mozgu, te zbog toga nije u mogućnosti da radi.

 

H.O. 'Dirhem' je ovom prilikom donirala 400 KM za liječenje Lejle Muhuć. Drago nam je da smo u jednoj mjeri olakšali njene tegobe i bili dio podrške liječenju. Iskreno se nadamo i molimo Uzvišenog Allaha da nalazi budu dobri i da Lejli podari sretan i lagodan život.

 

Porodica Muhić nam se srdačno zahvalila na uručenoj donaciji, a i mi se zahvaljujemo našim vrijednim donatorima koji redovno pomažu one kojima je pomoć potrebna.
(Dirhem.org)