Liječenje

humanitarnibroj

dedicsejad1Sredinom februara 2016. godine aktivisti Humanitarne organizacije "Dirhem" iz S. Mosta su imali priliku posjetiti tri teško oboljele osobe u nekoliko gradova. 
Zahvaljujući donaciji plemenitih donatora Bosanskog Kulturnog Centra u Kopenhagenu u saradnji sa ostalim bh. građanima u Danskoj istima smo novčano pomogli. Ovom prilikom donosimo kraći izvještaj o uručenoj pomoći Sejadu Dedić iz Prijedora, dok ćemo ostala dva ubrzo objaviti.


U našem sjedištu u S. Mostu primili smo suprugu Sejada i istoj na ime pomoći za nabavku neophodnog lijeka za hemoterapiju uručili iznos od 800 KM.


Sejad je rođen 1955 god. u Prijedoru i živi sa suprugom u prijedorskom naselju Bišćani. Krajem prethodne godine otkriven mu je tumor na unutrašnjim organima, pa je ubzo krajem 12. mjeseca 2015. i operisan, te upućen na dalje liječenje hemoterapijom u Banja Luci. 
Porodica nije bila u mogućnosti da sama nabavi redovnu, sada već treću dozu lijeka, pa se putem našeg saradnika obratila za pomoć. Drago nam je da smo ovim iznosom omogućili da naš sugrađanin dobije neophodni bolnički tretman.


Sejadu želimo skoro olakšanje i brz oporavak od bolesti.


Sejadova supruga se srdačno zahvalila na pomoći i uputila tople riječi zahvale plemenitim donatorima.

Ovom prilikom se u ime ove porodice zahvaljujemo vrijednim donatorima Bosanskog Kulturnog Centra u Kopenhagenu i ostalim bh. građanima u Danskoj.

 

(dirhem.org)

dedicsejad2