Liječenje

humanitarnibroj

dirhemmunib1Volonteri Dirhema posjetili porodicu Subašić iz Lukavice

Volonteri H.O. Dirhem početkom novembra 2015. god. posjetili su porodicu Subašić iz Lukavice, općina Gračanica. Munib Subašić je demobilisani borac, pripadnik AR BiH od prvih dana organiziranja otpora.

Trenutno nema nikakvih primanja. Prije godinu dana dijagnosticiran mu karcinom jednjaka. Operacija je uspješno urađena, ali mu sada predstoji oporavak i odlazak na terapije. Kaže kako je predao dokumenta za penziju i čeka rješenje, ali liječenje i život općenito je veoma težak bez bilo kakvih novčanih primanja.

 

Munib trenutno živi sam sa suprugom. Prilikom posjete volonteri H.O. Dirhem su Munibu uručili novčanu donaciju za potrebe liječenja u iznosu od 200 KM, kao i prehrambeni paket i paket sa higijenskim artiklima.

Dobrodušni Munib se iskreno zahvalio na posjeti i uručenoj pomoći. Nama u organizaciji Dirhem je veoma drago da smo u mogućnosti bar jednokratno pomoći našim potrebnim sugrađanima i olakšati im svakodnevnicu.

 

Najtopije se zahvaljujemo našim vrijednim donatorima i ažurnim volonterima na pomoći i aktivizmu koji pokazuju svojim plemenitim djelima.

 

dirhemmunib2

(dirhem.org)