Liječenje

humanitarnibroj

dirhemmina1Humanitarna organizacija ˝Dirhem je u protekloj sedmici u nekoliko gradova i naseljenih mjesta u BiH bila u prilici pomoći našim socijalno ugroženim građanima.
Ovoga puta podršku smo pružili porodici Šarčević iz S. Mosta. Radi se o srednjovječnom bračnom paru koji je iskušan neimaštinom i teškim zdravstvenim problemima. Šarčević Mina i njen muž su dugogodišnji korisnici naših usluga trenutno naseljeni u mjestu Fajtovici kod S. Mosta.  Ove godine imali su oboje po jednu operaciju uz mnoštvo negativnih popratnih situacija.


Naša pomoć sastojala se od kupovine veš-mašine, jer Mina ne smije prati veš ručno hladnom vodom, a i muž je bolestan, tek izišao iz bolnice. Pored  nabavke mašine za veš, bili smo u prilici nekoliko puta platiti put u bolnicu i platiti nabavku neophodnih lijekova.
Također, pored spomenutog smo ovoj porodici osigurali solidan paket sa hranom i higijenskim potrepštinama.


Iako je princip rada naše organizacije da nikome ne osiguravamo redovnu ili mjesečnu pomoć osim u projektu pomoći jetimima, Minu i njenog muža smo pomogli višestruko, jer znamo da su bolesni i nemaju mogućnosti samostalno da nešto zarade za život.
Ovom prilikom se zahvaljujemo našim plemenitim donatorima diljem dijaspore i BiH koji svojim donacijama olakšavaju život potrebnim porodicama i starim osobama.
Znamo da bez Vas patnje naših sugrađana bi bile još veće i neizdržive.


(dirhem.org)

 

dirhemmina2

 

dirhemmina3