Liječenje

humanitarnibroj

Od mnogobrojnih porodica koje smo upoznali tokom našeg dosadašnjeg rada, veoma veliki dojam na nas ostavila je porodica Ćizmić iz Cazina.
Ovom prilikom Vam želimo uputiti, dragi humani ljudi, poziv da svi zajedno pomognemo ovoj porodici, shodno svojim mogućnostima.


Porodica Almira Ćizmića iz općine Cazin broji šest članova. Almir živi sa suprugom i troje male djece od kojih najmanje ima godinu i po, a najstarije šest godina, te starom majkom koja je veoma bolesna, sa mnoštvom izvedenih operacija i zdravstvenih problema. Majka je operisala oba bubrega, nepokretna je i o njoj se brine Almir i supruga.


Sam Almir je narušenog zdravlja jer je prije 4 godine radeći pao sa skele i povrijedio kičmu.
Žive u nedovršenoj kući bez struje. Jedan od poznanika im je pomogao da nabave agretat za struju da bar imaju malo svjetla tokom večeri.


Prilikom našeg zadnjeg kontakta Amir nam je rekao da je majka imala moždani udar i doktor internista je najavio da ubrzo očekuje kombinaciju moždanog i srčanog udara. Trenutno je hrani na špricu.
Kaže nam da majka dobiva pomoć po osnovu invalidnosti, ali joj to nije dovoljno ni za jedan dio njenog liječenja, jer terapija mjesečno košta 500 KM i nikad nemože da kupi sve potrebno.
Uz spomenuto, pristižu opomene za isključenje vode jer dug od 200 KM nije izmiren, a to bi samo usložnilo stanje ove porodice.


Iscrpljeni stalnim odlascima u bolnicu, neimaštinom i teškim materijalnim stanjem, posebno male djece, ova porodica nam se obratila molbom za pomoć, unaprijed zahvaljujući za brigu i pažnju, ali i sa nadom da ćemo im pomoći.


Mi smo im uplatili 300 KM kako bi mogli riješiti neke od svojih nagomilaih problema, a nadamo se da će ovaj poziv stići do humanih ljudi i da ćemo zajedno, bar u nekoj mjeri, olakšati život  Almiru, njegovoj djeci i staroj majci.
Za porodicu Ćizmić možete donirati hranu, odjeću ili novac za liječenje.


Akcija sakupljanja pomoći će trajati do 20.03.2015.god.

Detaljnije informacije na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., a uplate možete izvršiti na naš žiro-račun, uz obaveznu naznaku "za porodicu Ćizmić":

 

Za uplate iz inostranstva:
Beneficiary bank: RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA
SWIFT CODE: RZBABA2S
Address: Zmaja od Bosne bb Sarajevo BiH
Details of Beneficiary:
IBAN CODE: BA391611350000523695
Full beneficiary name: Dirhem Udruženje Sanski Most

Za uplate iz BiH:
Dirhem Udruženje Sanski Most
Žiro-račun: 1610350042900038
79260, Sanski Most

Paypal račun:
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 

(Dirhem.org)

cizmic1

cizmic2

cizmic3

cizmic4

cizmic5

cizmic6