Liječenje

humanitarnibroj

dirhembija03Jučer, 01.02.2015.god., zajedno sa dobrim ljudima iz Lihtenštajna posjetili smo porodicu Prlja Bije, nastanjenu u naselju Naprelji kod S. Mosta.

Ovo je naša druga posjeta nakon one početkom januara, kada smo u pratnji spomenutih dobročinitelja posjetili ovu tročlanu porodicu i uručili joj pomoć. Već prilikom prve posjete uvidjeli smo da ova porodica osim teškog materijalnog stanja ima i određenih zdravstvnih problema, prvenstveno sa slabim vidom dječaka Muamera (13. god.), ali i majke Bije. Mogućnosti za liječenje u domaćim bolnicama su iscrpljenje, jer su već duže vremena bili na lijećenju u Bihaću i Sarajevu bez značajnih pomaka.

 

Jučerašnja posjeta značila je mnogo za ovu porodicu, jer su naši vrijedi Bošnjaci iz Lihtenštajna osim namirnica, odjeće za dječaka, TV-a i drugih poklona, sa sobom donijeli i nadu da će se njegov vid popraviti.

 

Naime, ličnim trudom i zalaganjem famelije Ćelović, apelujući kod prijatelja i rodbine, te i sami donirajući značajna sredstva, osigurana su sredstva za odalazak na specijalistički pregled Muamera i njegove majke. To je prvi korak u njihovom, nadamo se, pozitivnom liječenju.

Pregled bi se trebao obaviti u specijaliziranoj bolnici Sveti Vid u Beogradu, a aktivisti Dirhema zajedno sa porodicom rade na tome da se ovaj pregled što prije obavi.

 

Tek nakon takvog stručnog i kvalitetnog pregleda, stanje oka, ali i mogućnosti liječenja Muamera i njegovog vida će biti izglednije.

Nadamo se da ćemo nakon tog pregleda, uspjeti osigurati dovoljno sredstava za liječenje ili eventualnu operaciju oka, shodno preporukama doktora.

Ovom prilikom se najiskrenije zahvaljujemo našim plemenitim donatorima, posebno porodici Ćelović, ali i svim porodicama koji su do sada pomogli. Njihova dobrota i volja da pomognu jedna je od najljepših osobina koje smo do sada upoznali radeći razne humane akcije.

Za sve njih nalazimo samo riječi zahvale i molbe Dragom Bogu, da ih nagradi, osigura nafakom, zdravljem i bereketom u njihovom životu.

 

(dirhem.org)

 

dirhembija1

 dirhembija01