Liječenje

humanitarnibroj

zenicaayder6Sredinom mjeseca novembra 2019. godine aktivisti Humanitarne organizacjie "Dirhem" su zajedno sa prijateljima iz Udruženja Ayder (Konya) i AHI iz Zenice posjetili Kantonalnu bolnicu u Zenici, Odjel za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.

 

Povod ove posjete je nabavka i donacija dva uređaja za liječenje djece na ovom odjelu u vrijednosti od 6000,00 KM od strane organizacije Ayder iz Turske.

 

Plemeniti donatori su donirali novac kojim su nabavljeni aparati koji se svakodnevno koriste na ovom odjelu u rehabilitaciji i vježbanju djece sa potreškoćama u razvoju.

 

Prisutni dežurni doktori na odjelu su nas srdačno primili i pokazali koliko im znači ova donacija.

Nakon zeničke bolnice posjetili smo i bolnicu u Travniku gdje je sa osobljem razgovarano o nabavci uređaja Bolnici za plućne bolesti i TBC u Travniku.

 

Veliko hvala donatorima iz Aydera za donirane uređaje i sredstva, kao i aktivistima Dirhema u Travniku na velikoj pomoći pri realizaciji projekata.

 

Zahvaljujemo se i prijateljima iz Udruženje AHI čiji su aktivisti iznijeli najveći dio posla oko prevazilaženja komplikovane procedure za nabavku medicinske opreme u BiH.

 

Iskreno se nadamo da će ova donacija u Zenici biti od velike koristi mališanima i da će im olakšati odrastanje uz sve izazove.

 

 

zenicaayder1

 

zenicaayder2

 

zenicaayder3

 

zenicaayder4

 

zenicaayder5

 

zenicaayder6

 

(dirhem.org)