Liječenje

humanitarnibroj

haracic1Volonteri Humanitarne organizacije ˝Dirhem˝ su 09.10.2019. godine posjetili Muhameda Haračića iz Tuzle i uručili mu jednokratnu novčanu pomoć na ime liječenja.

 

Uručeni novac u iznosu od 720 KM je donacija od naših plemenitih donatora iz Bosanskog kulturnog društva ˝Hilal˝ iz Engleske.

 

Ovom donacijom pomogli smo Muhamedu, koji je teški srčani bolesnik, da plati operaciju ugradnje CRT aparata, neophodnog za njegov dalji život i funkcionisanje.


Inače, porodica Muhameda Haračića je u teškoj materijalnoj situaciji, supruga Enisa ne radi, imaju troje djece koji pohađaju školu i kao porodica žive od dječijeg dodatka koji dobijaju.

 

Osim operacije za koju su dužni platiti 11 000 KM, Muhamedu su potrebni i lijekovi koji na mjesečnoj osnovi koštaju oko 150 KM, što je sve veoma teško uz ovakvu materijalnu situaciju.

 

haracic2


Porodica Haračić živi u dijelu kuće koji su dobili na korištenje, ali je prostor neuslovan za boravak zdravih osoba, a kamoli srčanog bolesnika, s tim da ni djeca nemaju svoj prostor, pa smo se zapitali kako uspijevaju da obavljaju svoje školske obaveze, a prema njihovom ponašanju, sigurno su odlični učenici.


Najtoplije se zahvaljujemo donatorima iz BKC ˝Hilal˝ iz Engleske na upućenoj donaciji za ovu porodicu.


Radosna vijest koju smo dobili uz ovu donaciju jeste da će Muhamed uskoro ići na operaciju jer je novac za istu sakupljen uz pomoć i zalaganje plemenitih ljudi.


Svi oni koji žele pomoći porodici Haračić za nabavku lijekova i životne potrebe djece mogu to uraditi na naš žiro-račun sa naznakom ˝za porocidu Haračić˝.

 

Uplate iz inostranstva:

Beneficiary bank: RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA

SWIFT CODE: RZBABA2S

Address: Zmaja od Bosne bb Sarajevo BiH

Details of Beneficiary:

IBAN CODE: BA39 1610 3500 4290 0038

Full beneficiary name: Dirhem Udruženje Sanski Most

Full beneficiary address: Muhići 25

 

Uplate iz BiH:

Dirhem Udruženje Sanski Most

Žiro-račun: 1610 3500 4290 0038

79260, Sanski Most


(dirhem.org)