Trenutne akcije

humanitarnibroj

ramazan22Cijenjeni posjetioci,

hvala Uzvišenom Allahu, dočekasmo još jedan ramazan. Jest da je zbog pandemije specifičan po mnogo čemu, prije svega po tome što smo uskraćeni druženja i zajedničkih iftara, ali nama su vrata dobra otvorena i postoji mnoštvo načina da steknemo Allahovu milost i oprost.

 

U godini koja je iza nas, zbog proglašene pandemije, mnoge porodice su ostale bez zaposlenja i sredstava za život. Situacija je mnogima više nego teška. Potreba za solidarnošću i zajedništvom u dijeljenju onoga što imamo sada je na ispitu.

 

Uz Božiju dozvolu i vašu podršku, tokom ovogodišnjeg ramazana Humanitarna organizacija "Dirhem" planira realizirati čitav niz humanitarnih aktivnosti kroz projekat "Ramazanska solidarnost 2021".

 

Prije svega, želimo ostvariti cilj da posjetimo 1000 naših sugrađana i kroz doniranje vrijednih prehrambenih paketa istima olakšamo njihov post i pripremanje iftara. 

 

Pored toga, pozivamo Vas da podržite naš projekat pomoći starijim i iznemoglim osobama, a putem kojeg na mjesečnoj bazi tokom cijele godine naši volonteri obilaze starije osobe i pomažu im pri kupovini onoga što im je najpotrebnije (lijekove, mlijeko i dr.). Za tu svrhu iznos od 50 ili 100 KM obradovat će mnoge stare majke i djedove i olakšati njihove potrebe. 

 

Pozivamo vas da i ove godine budete dio ovog humanitarnog projekta i da zajedno uljepšamo ramazanske dane naših sugrađana gdje god je to moguće. Naši volonteri će se potruditi da Vaša pomoć i podrška stigne do siromašnih i potrebnih porodica.

 

Vaše uplate možete vršiti putem našeg žiro-računa, uz naznaku "Ramazanska solidarnost", pri čemu ćemo Vašu donaciju rasporediti na onu aktivnost koju procijenimo prioritetnom. Ukoliko želite precizirati za koju namjenu vršite donaciju, onda u naznaci navedite "za ramazanske pakete" (cijena jednog paketa je 70 KM), "za starije osobe".

 

 Više informacija o našim ramazanskim aktivnostima možete dobiti putem telefona +387/62-874-556 i putem emaila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 

Neka našim sugrađanima ramazan bude mubarek!

 

AKCIJA JE U TOKU!

 

 Uplate iz inostranstva:

Beneficiary bank: RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA

SWIFT CODE: RZBABA2S

Address: Zmaja od Bosne bb Sarajevo BiH

Details of Beneficiary:

IBAN CODE: BA39 1610 3500 4290 0038

Full beneficiary name: Dirhem Udruženje Sanski Most

Full beneficiary address: Muhići 25

 

 Uplate iz BiH:

Dirhem Udruženje Sanski Most

Žiro-račun: 1610 3500 4290 0038

79260, Sanski Most

 

(Dirhem.org)