Trenutne akcije

humanitarnibroj

mentorHumanitarna organizacija ˝Dirhem˝ pokreće projekat stipendiranja uspješnih studenata simboličnog naziva ˝Mentor˝. Ovaj projekat je naša podrška vrijednim studentima, njihovom obrazovanju i stasavanju u velike ljude.


Tokom projekta predviđeno je da financijski podržimo studente čiji je prosjek ocjena veći od 9.0  i koji dolaze iz porodica slabijeg imovinskog stanja.


Također, tokom trajanja projekta studenti koji budu odabrani za stipendiranje volontirat će u našoj ili drugoj društveno korisnoj organizaciji 10 sati mjesečno i to je uslov primanja donacije za naredni mjesec.

Sa primljenim studentima će se potpisati ugovor koji će precizirati obaveze i načine primanja studentske pomoći.

 

Pozivamo naše cjenjene sugrađane i plemenite donatore da se shodno svojim mogućnostima uključimo u podršku našim potrebnim studentima. Pomažemo djecu bez roditelja, pomažemo starije osobe, a od sada, uz vašu podršku, i uspješne studente.

 

Vaša podrška projektu MENTOR je jedna od najboljih investicija u Bosni i Hercegovini, jer je to ulaganje u žive ljude, u mladost koja i sama pomaže drugima.

Dodatne informacije o projektu na e- mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i tel.: +387 62 874 556

 

Projekat počinjemo sa uručenjem stipendija za dva odabrana studenta sa Tuzlanskog univerziteta. Radi se o dvije sjajne studentice Arneli Osmanović i Almiri Bosankić sa Univerziteta u Tuzli.

 

Podržimo naše najbolje studente. Oni to zaslužuju. Oni će to znati cijeniti i društvu kao zajednici višestruko vratiti.

 

Vaše novčane donacije za projekat primamo sa naznakom ˝podrška/pomoć studentima MENTOR˝ na račune:

 

PROJEKAT JE USPJEŠNO ZAVRŠEN!

 

Uplate iz inostranstva:
Beneficiary bank: RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA
SWIFT CODE: RZBABA2S
Address: Zmaja od Bosne bb Sarajevo BiH
Details of Beneficiary:
IBAN CODE: BA39 1610 3500 4290 0038
Full beneficiary name: Dirhem Udruženje Sanski Most
Full beneficiary address: Muhići 25

 

Uplate iz BiH:
Dirhem Udruženje Sanski Most
Žiro-račun: 1610 3500 4290 0038
79260, Sanski Most

 

 

Crtice o projektu:

1. Projekt Mentor je naša podrška uspješnim studentima u BiH.

2. Vrijeme realizacije tokom prve godine projekta: oktobar 2019.- oktobar 2020.

3. Ciljevi: Osigurati novčanu pomoć za školovanje uspješnih studenata, čiji dosadašnji uspjeh je veći od 9.0 prosjeka ocjena i koji nisu u stanju sami finansirati svoje školovanje.

4. Način realizacije: Studenti primljeni u projekat biti će finansirani na mjesečnoj osnovi i to iznosom od 100 KM isplatom na račun stipendista. Projektom je predviđeno da odabrani studenti volontiraju u našoj ili drugoj društveno korisnoj organizaciji 10 sati mjesečno i to je uslov primanja donacije za naredni mjesec.

Sa primljenim studentima će se potpisati ugovor koji će precizirati obaveze i načine primanja studentske pomoći u okviru projekta MENTOR.


(dirhem.org)