Video / Foto

PorodicaBasic1Vrijedne donacije članova Bosanskog kulturnog centra Kopenhagen ugrađene su u novi dom porodice Bašić iz Gračanice.
Uručenje sredstava od naših plemenitih donatora za izgradnju kuće porodici Bešić bio je i povod da porodicu posjetimo u njihovom trenutnom još uvijek neuslovnom domu.
Zajedno sa prijateljima i pokretačima akcije iz Međunarodnog foruma solidarnosti MFS-EMMAUS posjetili smo Almira i njegovu porodicu i uvjerili se da je mjesto gdje žive veoma neuslovno i slobodno možemo reći opasno po živote ove male djece.


Nedaleko odatle posjetili smo i mjesto izgradnje novog doma u kojem će djeca moći normalno živjeti, bez nesnosne vlage, prljavštine i opasnosti od klizišta. Drago nam je da gradnja kuće teče po planu i kako su nam rekli u EMMAUSU planirano je da Bašići zimu dočekaju u svom novom, čistom i toplom domu- novoj kući.


Humanitarna organizacije ˝Dirhem˝ se pridružila pokrenutom apelu i ovom prilikom smo za projekat izgradnje kuće uručili iznos od 5200 KM. Veći dio date donacije tj. 2900 KM poslano  je od članova Bosanskog kulturnog centra Kopenhagen iz Danske, dok je ostali iznos novac od drugih plemenitih donatora.


Najtoplije se zahvaljujemo našim vrijednim donatorima, kao i svima koji su učestvovali i dali svoj doprinos u dosadašnjem dijelu apela.
Ono što ste do sada uradili zaista je lijepo i plemenito djelo.


Hvala Vam od srca, a i Bašići su Vam veoma zahvalni na ovoj  za njih skoro nestvarnoj promjeni na bolje.

 

 

 

PorodicaBasic3

 

PorodicaBasic5

 

PorodicaBasic7

 

PorodicaBasic10

 

PorodicaBasic6

 

 

 

PorodicaBasic9

 

uplatnicabasic
(dirhem.org)