Video / Foto

humanitarnibroj

muratovic11Humanitarna organizacija ˝Dirhem˝ S. Most zahvaljujući vrijednim volonterima i plemenitim donatorima nastavljaju pružati pomoć naših sugrađanima u stanju potrebe.

 

U mjesecu septembru realizirali smo veliki broj aktivnosti humanitarnog karaktera,  ovdje donosimo samo neke od njih. Među ovim porodicama su tri porodice od kojih jedna sa malom djecom i 5 starijih osoba koje žive same.

 

Za porodicu Muratović iz Gračanice, uručena je pomoć u vrijednosti od 200 KM u sta ulazi 60 KM vrijednosti školskog pribora za dvoje djece učenika osnovne škole i 140 KM vrijednost prehrambenih i hidijenskih namirnica.

Za porodicu Mehmedović uz Tuzle u kojoj žive majka, dvoje djece i nana. Doniran je iznos od 450 KM za koji smo nabavili nov frižider za ovu porodicu. Također, na 4 osobe u projektu Prijatelji 50+ uplaćen je iznos po 50 KM, ukupno 200 KM u mjesecu septembru za ovaj projekat u Tuzli.

 

Majki Bošković Baisi iz S. Mosta za liječenje, tačnije operacije oka i spašavanja vida isplaćeno je 400 KM u novcu.

Mujakić Hasanu iz V. Kladuše na ime pomoći za liječenje uplaćeno na račun 100,00 KM. Hasan je teško obolio i potrebno mu je liječenje u Kantonalnoj bolnici Bihać, a već duže vrijeme se brine o svojoj bolesnoj supruzi. Sada je i sam bolestan.

 

Na ime hitne jednokrane pomoći Džemalu Dizdareviću iz S. Mosta,  uručeno je 50 KM jednokratne pomoći u novcu i jedna vrećica namirnica u vrijednosti 20 KM koji je sadržavao konzerve,tjesteninu, kafu. Džemal je u teškom materijalnom i psihičkom stanju i nadamo se da ćemo mu u budućnosti moći više pomoći.

 

Ukupna vrijednost uručene pomoći za ove porodice i starije osobe koje žive bez adekvatne socijalne zaštite iznosila je više od 1420,00 KM.

 

Srdačno se zahvaljujemo plemenitim donatorima koji su i ovaj put podržali naše građane i olakšali njihove svakodnevne probleme.

 

muratovic1

 

muratovic2

 

muratovic3

 

frizider

 

(dirhem.org)