Siročadi (jetimi)

humanitarnibroj

pomocjetimima6U okviru projekta pomoći jetimima ˝Pomozimo jetime - pridruži se i ti˝, Humanitarna organizacija ˝Dirhem˝ je početkom septembra 2018. god. uputila financijsku pomoć od 3440 KM djeci jetimima. Neke od njih smo i posjetili u njihovim domovima, razgovarali sa djecom i starateljima o životu i problemima, te smo tom prilikom i uručili pomoć.

 

Naime, ovoga puta periodična isplata i posjete u okviru projekta realizirane je pred novu školsku godinu, a obzirom da mnogi jetimi idu u školu, njima i njihovim porodicama je spomenuta pomoć došla u pravi trenutak. U razgovoru sa starateljima jetima, uglavnom spominjali troškove prevoza do škole, te troškove za užine djeci i sve te druge troškove školovanja. Izražavali su bojazan kako će sve to neće moći platiti.

 

Jetimi koje smo ovoga puta podržali nastaljeni su u više mjesta u Bosni i Hercegovini, od Zvornika, Tuzle, Maglaja, Sarajeva, Zenice, Srednje Bosne, pa do Sanskog Mosta i Prijedora.

Za desetero jetima u općini Travnik, kupili smo i donirali im školski pribor, torbe, sveske, olovke i dr.

 

Ovom aktivnošću obuhvaćeno je ukupno 25 djece jetima u spomenutim mjestima.

Najsrdačnije se zahvaljujemo plemenitim donatorima, čije donacije u okviru ovoga projekta evo već nekoliko godina su veoma značajna podrška našim jetimima u njihovom školovanju i odrastanju.

 

Zahvaljujemo se i volonterima koji su uložili dadatni trud kroz posjete i riječi podrške za djecu jetime.

Hvala Vam, jer Vaša djela su sjajna, korisna i motivirajuća za mnoge ljude.

 

pomocjetimima7

 

pomocjetimima5

 

pomocjetimima8

 

(dirhem.org)