Siročadi (jetimi)

humanitarnibroj

dirhemjetimihalilovicHumanitarna organizacija ˝Dirhem˝ iz S. Mosta je u godini koja je iza nas, bila aktivan sudionik i pokretač mnogih socijalnih programa sa samo jednim ciljem, pružanja podrške našim sugrađanima u nevolji.

Posebno smo ponosni na projekat podrške za 50 jetima, siročadi u BiH, koji su ostali bez jednog ili oba roditelja u raznim vihorima iskušenja koja život donosi.

U okviru spomenutog projekta krajem decembra 2014. god izvršena je uplata novčane pomoći na račune djece i njihovih staratelja, a pored spomenutog neke porodice smo lično posjetili i tom prilikom im uručili novčanu pomoć.

Ovom isplatom obuhvaćeno je 45 djece širom BiH, sa ukupnim iznosom pomoći od 7162 KM.

H.O. ˝Dirhem˝ ima namjeru da i ove godine aktivno djeluje na realizaciji ovoga projekta, čijim rezultatima smo veoma zadovoljni.

Ovom prilikom se najiskrenije zahvaljujemo našim donatorima koji su nesebično, sa puno ljubavi i požrtvovanja u protekloj godini bili snažna, nekada i jedina podrška djeci kojoj je pomoć bila i najpotrebnija.

Posebno se zahvaljujemo dobročinitelju iz Švedske koji je osigurao sredstva za veći broj jetima.

Za sve dječije osmjehe, velike radosti, ugodna iznenađenja i trenutke sreće koje smo zajedno priredili našim mališanima, veliko hvala svima koji su podržali ovaj projekat.

 

(dirhem.org)