Siročadi (jetimi)

humanitarnibroj

Vrijedni aktivisti H.O. ˝Dirhem˝ iz Travnika 22.4.2014. g. posjetili su porodicu Delić u mjestu Goleš kod Turbeta, i tom prilikom im uručili značajnu novčanu pomoć, te prehrambeni paket. Inače, u ovoj porodici živi samohrana majka sa troje jetima kojima je u nedavnoj humanoj akciji  kupljena kuća u koju su se smjestili, a djeca su uvrštena u program pomoći jetimima koje realiziramo uz podršku naših vrijednih donatora.

Kao rezultat spomenutog programa uručena je i ova novčana pomoć u visini od 350 KM, te paket s prehrambenim artiklima, što će sve skupa doprinijeti da ovi jetimi budu jedno vrijeme materijalno zbrinuti.

Svako dijete koje je uključeno u ovaj program biva podržano sa 70 KM na mjesečnom nivou i u trajanju od 12 mjeseci.

Najiskrenije se zahvaljujemo našim vrijednim donatorima koji pomažu djecu jetime kroz ovaj program, jer na taj način zajedno osiguravamo da djeca ostala bez jednog ili oba roditelja, a nalaze se u stanju socijalne potrebe, budu zbrinuta i imaju osnovne uslove za život i školovanje.

Lijepo je biti učesnik u djelima za koja dušom osjetite da su duboko humana i da pomažu one najslabije (djecu) onda kada im je pomoć veoma potrebna. Želimo vjerovati da je nagrada za svakog dobročinitelja isto tako lijepa i plemenita, kao što je ovo djelo i osjećaj.

(dirhem.org)