Siročadi (jetimi)

humanitarnibroj

Volonteri H.O. "Dirhem" posjetili su jetime/siročad Sulejmana i Mejru Hamzakadić, i njihovu majku Senadu u Bugojnu. Kroz humanitarni projekat ''Uljepšajmo i olakšajmo život siročadi u BiH. Uključi se i ti!'' naša organizacija je za ovu djecu uspjela obezbijediti mjesečne stipendije, tako da smo im ovog puta uručili novčanu donaciju od 500 KM.

Ovoj porodici smo tokom ove i prošle godine nekoliko puta na različite načine pomagali, a značajno je istaći da smo im uspjeli i renovirati kuću koja je bila u neuslovnom stanju. Za ovu djecu smo uspjeli obezbijediti pomoć i putem jedne turske humanitarne organizacije, ali o tome neki drugi put.

Majka Senada nam se srdačno zahvalila, ističući značaj ovakvih donacija u opštoj besparici u kojoj živi većina građana u BiH, a naročito socijalno ugrožene kategorije kao što su samohrane majke siročadi.

Mi se ovom prilikom zahvaljujemo našim vrijednim volonterima, ali i donatorima koji redovno šalju pomoć za ovu djecu i time im značajno olakšavaju njihovo odrastanje. Molimo Uzvišenog Allaha da im to mnogostruko nadoknadi i na ovom i na budućem svijetu.

(Dirhem.org)