Siročadi (jetimi)

Volonteri H.O. "Dirhem", zajedno sa predstavnicima MZ Turbe i Udruzenja žena "Emina", posjetili su porodicu rahmetli Delić Hasiba u selu Pulac, opština Travnik.

Hasib je na budući svijet preselio 08.01.2014., a iza njega je ostala žena Enisa sa troje maloljedne djece; trogodišnjom Melikom, petogodišnjom Fatom i šestogodišnjim Benjaminom.

Prilikom posjete smo im uručili vrijedan paket sa osnovnim životnim namirnicama, ali i detaljnije upoznali sa njihovom situacijom. Cilj posjete je bio da se iskaže saučešće, budi pri ruci u teškim trenucima, ali i da pokušamo za ovu djecu, putem našeg programa pomoći jetimima u BiH, pronaći donatore koji bi ih financijski potpomagali i na taj način olakšali stanje ove porodice.

Ova porodica je i prije gubitka oca, rahmetli Hasiba, živjela u teškim materijalnim uslovima. Hasib, inače demobilisani borac, bio je nezaposlen, ali se trudio da svojoj porodici obezbijedi ono najosnovnije. Sada, njihova ionako teška situacija je postala mnogo teža, te s toga upućujemo poziv svima onima koji su u mogućnosti da postanu skrbnici ovih jetima u sklopu našeg programa pomoći jetimima u BiH (više informacija o tome kako pomoći možete pronaći OVDJE). To možete učiniti na način da se obavežete da mjesečno putem H.O. "Dirhem" uplaćujete 35 eura za jedno od ove djece.

Zbog izuzetne teške materijalne situacije, dobrodošle su i jednokratne uplate za ovu porodicu, kako bi im se pomoglo do trenutka kada za njih pronađemo donatora, za što se nadamo da će se brzo desiti, ako Bog da...

(Dirhem.org)