Siročadi (jetimi)

Aktivisti Humanitarne organizacije ˝Dirhem˝ jučer su uručili novčana sredstva za jednu porodicu u S. Mostu.

Naime, u okviru programa pomoći jetimima (siročadi bez roditelja), novac je uručen za jetima Ajdina koji je među prvom djecom koji su pristupili ovom programu pomoći.

Cilj programa jeste da se djeci koja su u stanju socijalne potrebe i bez jednog roditelja pomogne, da se kroz mjesečna primanja osigura minimalna sredstva za školovanje i druge životne potrebštine.

Ajdin je jedan vrijedan dječak koji živi sa svojom majkom i starijim bratom. Trenira rukomet i vrlodobar je učenik. Nadamo se da će uručena sredstva biti od velike koristi za Ajdina, te da će olakšati ove zimske dane njemu i njegovoj porodici.

Majka Ajdina nema stalno zaposlenje, ali se veoma hrabro bori da tokom ljeta i kroz sezonske poslove osigura sredstva za život sebe i svoje djece. U spomenuto smo se lično uvjerili u nekoliko posjeta ovoj samohranoj majci u S. Mostu, što nam daje dodatnu motivaciju da joj i mi pomognemo.

Zahvaljujemo se plemenitim donatorima koji su uključeni u program pomoći jetimima i koji svojim redovnim mjesečnim donacijama olakšavaju odrastanje i školovanje za mnoštvo potrebne djece u BiH.

Ovom prilikom za spomenutog dječaka Ajdina uručen je iznos od 200 KM.

Ispred Humanitarne organizacije˝Dirhem˝ novac je uručio Muris Avdić, a uručen je Ajdinovoj majci Ajiši u našim prostorijama.

(dirhem.org)