Siročadi (jetimi)

U sklopu humanitarnog projekta ''Uljepšajmo i olakšajmo život siročadi u BiH. Uključi se i ti!'' aktivisti Humanitarne organizacije "Dirhem" su tokom proteklih mjeseci obišli i kontaktirali desetine jetimskih porodica širom BiH, te za mnoge od njih obezbijedili redovnu mjesečnu pomoć, o čemu će, ako Bog da, uskoro biti više informacija. Ovo puta vam donosimo vam izvještaj o pomoći koju smo realizirali na podučju općine Vitez:

Dana 27. 11. 2013. godine Humanitarna organizacija "Dirhem" iz Sanskog Mosta je uručila Safeti Tuco, samohranoj majci dvoje jetima, donaciju u vidu plakara za odjeću koji je koštao 270 KM. Također je uručena i novčana pomoć u iznosu od 105 KM, zašto su ponajviše zaslužne džematlije džemata Kruščica, ali i drugih džemata, kojima se ovim putem želimo zahvaliti. Zahvaljujemo se i momcima iz salona namještaja "Divan" koji su besplatno izvršili montažu plakara za odjeću.

Safeta Tuco je 2012. godine ostala bez muža s dvoje male djece, Amarom i Lejlom. Oni žive u skromnim uslovima od socijalne pomoći i dječijeg doplatka, tako da će im mjesečna pomoć koju će od nas dobijati biti od velikog značaja. Plakar za odjeću je kupljen kroz konsultacije sa Safetom, koja nam se srdačno zahvalila nakon uručene pomoći.

Ovim putem želimo se zahvaliti i donatorima koji su odlučili mjesečno pomagati ovu porodicu, moleći Allaha da ih obilato nagradi, kao i sve one koji su na bilo koji način doprinjeli realizaciji ove pomoći.

Spisak uplata:
1. Humanitarna organizacija "Dirhem" - Sanski most 270 KM - kupovina plakara, plus 10 KM,
2. S. H. 20 KM,
3. A. K. 20 KM,
4. S. L. 10 KM,
5. M. Đ. 10 KM,
6. E. L. 5 KM,
7. M. O. 5 KM,
8. M. L. 5 KM,
9. Z. B. 5 KM,
10. N. L. 5 KM,
11. M. B. 5 KM,
12. S. A. 5 KM.

Poslanik, s.a.v.s., je rekao: „Ja i skrbnik jetima ćemo biti u Džennetu kao ova dva prsta – pa prispoji kažiprst i srednji prst.“ (Muttefekun 'alejh, Ebu Davud, Tirmizi)

(Dirhem.org)