Siročadi (jetimi)

Volonteri H.O. "Dirhem" iz Travnika bili su u posjeti samohranoj majci Hamzakadić Senadi u Bugojnu. Senada je u aprilu ove godine ostala bez muža sa svoje dvoje maloljetne djece; 11-godišnjom Mejrom i sedmogodišnjim Sulejmanom. Naša organizacjia je i za ovu djecu uspjela kroz projekat ''Uljepšajmo i olakšajmo život siročadi u BiH. Uključi se i ti!'' obezbijediti mjesečne stipendije, tako da smo im prilikom ove posjete uručili 360 KM.

Nakon iznenadne smrti muža i oca ova porodica je ostala u veoma teškom materijalnom stanju bez ikakvih redovnih novčanih primanja. Uz to, žive u životno neuslovnim prostorijama. Oni imaju tek jednu sobu opremljenu na spratu kuće, dok je ostatak sprata neopremljen (bez dovršenih unutrašnjih radova), a uz to im i krov na više mjesta prokišnjava.
No, hvala Allahu, naša organizacija je zajedno sa humanim ljudima iz Bugojna bila u prilici da pokrene humanitarnu akciju za opvu namjenu i ovih dana se upravo privode kraju radovi na krovu njihove kuće, tako da smo i na taj način uveliko olakšali stanje ove porodice.

Ovom prilikom se želimo zahvaliti donatorima koji su odlučili da dio svog imetka odvajaju za ovu djecu, moleći Uzvišenog Allaha da ih nagradi i da se i drugi na njih u dobru ugledaju.

(Dirhem.org)